Spring naar de inhoud

The Social Study

Een wetenschappelijk panel dat het leven en de publieke opinie in België in kaart brengt


Heeft u een uitnodigingsbrief ontvangen om deel te nemen aan The Social Study?

U vindt de vragenlijst hier:
http://www.tss.ipsos.be

Over het panel

The Social Study (TSS) is een vooruitstrevende dataverzamelingsinfrastructuur, opgezet door alle Belgische universiteiten. Het TSS-panel bestaat uit een representatieve groep van 5.000 willekeurig geselecteerde Belgische burgers van 16 jaar en ouder. Deze infrastructuur biedt de wetenschappelijke gemeenschap een waardevolle bron voor het verzamelen van gegevens en het verwerven van inzichten in onze samenleving.

The Social Study vergemakkelijkt kwalitatief hoogstaand survey-onderzoek dat een diverse en accurate vertegenwoordiging van de Belgische bevolking vereist. Elk jaar vullen panelleden 6 tot 10 vragenlijsten in (15-20 minuten per vragenlijst) over diverse onderwerpen van algemeen belang. Panelleden kunnen de vragenlijsten online invullen of op papier. Jaarlijks stelt TSS een kernvragenlijst op om basisinformatie te verzamelen over de economische situatie, werkgelegenheid, sociale attitudes, gezondheid en persoonlijkheidskenmerken van de panelleden. Daarnaast stelt The Social Study onderzoekers binnen de sociale en gedragswetenschappen in staat om hun eigen onderzoek uit te voeren met behulp van het panel.

TSS dekt een breed scala aan onderwerpen uit de sociale, economische, en gedragswetenschappen, waardoor het waardevol is voor onderzoekers en beleidsmakers. Bovendien biedt TSS uitzonderlijke mogelijkheden voor longitudinaal en experimenteel onderzoek, waardoor het zich positioneert als een belangrijke speler in innovatief onderzoek in België. Daarnaast zorgt onze toewijding aan open science ervoor dat alle verzamelde gegevens beschikbaar worden gesteld aan de onderzoeksgemeenschap. Deze gegevens kunnen geraadpleegd worden na registratie en uitsluitend voor wetenschappelijke doeleinden.

The Social Study is een initiatief van alle Belgische universiteiten. Het werkt actief samen met onderzoeksinstituten en statistische autoriteiten op verschillende overheidsniveaus (regionaal, federaal en lokaal), die als belangrijke partners van dit infrastructuurproject worden beschouwd. De opbouw van dit wetenschappelijk panel wordt mogelijk gemaakt met de financiële steun van FWO-Vlaanderen, F.R.S.-FNRS en Statistiek Vlaanderen.

Als u geïnteresseerd bent om data te verzamelen met behulp van het panel of toegang wilt tot TSS-data, ga dan naar de onderzoekerswebsite door op de onderstaande knop te klikken.

Bent u uitgenodigd om deel te nemen aan het panel, ga dan naar de website voor panelleden door op onderstaande knop te klikken.

TSS Nieuws

3500 panelleden

Iedere 6 weken worden onze panelleden uitgenodigd een vragenlijst in te vullen en ontvangen zij een …

Read More

De officiële start van The Social Study

Na een uitgebreide voorbereiding gaat deze week The Social Study van start! 18.000 willekeurig gesel…

Read More