Spring naar de inhoud

Informatie voor onderzoekers

TSS heet academici, onderzoekers en beleidsmakers uit binnen- en buitenland van harte welkom om het TSS-panel te gebruiken voor hun onderzoeksprojecten. Het panel biedt een breed scala aan mogelijkheden om diverse onderwerpen binnen de verschillende wetenschapsdomeinen te bestuderen.

Onderzoekers uit alle wetenschappelijke disciplines kunnen tegen betaling hun eigen enquêtes indienen binnen het TSS-panel en/of gebruikmaken van de reeds verzamelde gegevens, die gratis beschikbaar zijn. Onderzoekers die studies uitvoeren met behulp van het TSS-panel krijgen exclusieve toegang tot de verzamelde gegevens voor hun specifieke studie. Na een periode van 12 maanden worden de gegevens gepubliceerd in het SODHA-archief, en worden ze beschikbaar gesteld aan andere onderzoekers na het afsluiten van een gegevensgebruiksovereenkomst.

TSS voert jaarlijks een kernvragenlijst uit die essentiële sociaaldemografische, gedrags- en attitudinale informatie verzamelt onder alle panelleden. Het doel van de kernvragenlijst is om deze gegevens gratis beschikbaar te stellen aan de wetenschappelijke gemeenschap, waardoor de noodzaak wordt geminimaliseerd om in opdracht gegeven vragenlijsten te herhalen met basisvragen in je eigen enquête binnen het TSS-panel (bijv. opleidingsniveau of huishoudenssamenstelling).

Voor gedetailleerde informatie over de aanvraagprocedure om het panel te gebruiken voor gegevensverzameling en hoe u de gegevens effectief kunt gebruiken, raden we u aan onze website voor onderzoekers te bezoeken. Deze website biedt uitgebreide begeleiding en ondersteuning bij het gebruik van het TSS-panel in uw onderzoeksprojecten.

“Research is formalized curiosity.
It is poking and prying with a purpose.”

Zora Neale hurston