Spring naar de inhoud

De officiële start van The Social Study

Na een uitgebreide voorbereiding gaat deze week The Social Study van start!

18.000 willekeurig geselecteerde inwoners van België ontvangen een uitnodigingsbrief om deel te nemen aan het panel van The Social Study. In deze brief krijgt men meer uitleg over wat dit project precies inhoudt en wordt men uitgenodigd om de welkomstvragenlijst in te vullen. Op deze manier leert men The Social Study kennen en kan men op het einde van deze vragenlijst kiezen of men lid wil worden van het panel of niet.

Wie uitgenodigd wordt, kan de vragenlijst online invullen aan de hand van de code in de uitnodigingsbrief. Voor diegenen die de welkomstvragenlijst liever niet online invullen, zal er enkele weken na ontvangst van de uitnodigingsbrief een interviewer bij de respondenten thuis langskomen.

Wanneer men lid wordt van The Social Study, ontvangt men 6 tot 10 keer per jaar een vragenlijst over diverse thema’s. Panelleden worden uitgenodigd deze in te vullen en ontvangen hiervoor telkens een beloning!

Het komende jaar zal The Social Study uitgroeien tot een panel van 5000 Belgen. We kijken ernaar uit om op basis van dit panel betrouwbaar wetenschappelijk onderzoek te doen én zo onze samenleving beter te begrijpen!

Bent u uitgenodigd om deel te nemen? Klik dan hier.

Bent u een onderzoeker en bent u geïnteresseerd in meer informatie omtrent de mogelijkheden van The Social Study? Klik dan hier.