Spring naar de inhoud

Regels en voorwaarden

Onderzoekers en analisten die de overeenkomst voor het gebruik van gegevens hebben ondertekend, krijgen voor een periode van twee jaar toegang tot het gegevensarchief. Om na deze periode toegang te behouden, moeten onderzoekers een nieuwe aanvraag indienen. Gebeurt dit niet, dan wordt de toegang ontzegd en moeten onderzoekers alle TSS-gegevensbestanden van hun persoonlijke apparaten verwijderen. Er worden berichten verstuurd om onderzoekers te informeren wanneer hun toegangsperiode afloopt.

TSS data zijn vrij beschikbaar voor gebruik door onderzoekers, beleidsmakers en anderen die geïnteresseerd zijn in het gebruik van de gegevens, onder de volgende regels en voorwaarden:

Het gebruik van TSS data is beperkt tot wetenschappelijke doeleinden, en commercieel of ander economisch gebruik van de gegevens is niet toegestaan.

Onderzoekers mogen TSS data alleen samengevat publiceren. Presentatie of publicatie van individuele gevallen, zelfs zonder direct verband met een echte persoon, is strikt verboden.

Interne verspreiding van TSS data is niet toegestaan. Alle onderzoekers die TSS data willen gebruiken, moeten zich individueel registreren bij het archief en de overeenkomst voor gegevensgebruik ondertekenen.

Alle TSS-gegevens en materialen moeten worden geciteerd in overeenstemming met de wetenschappelijke werkwijze. Meer informatie over citeren vindt u hier.